ISPARTA / MERKEZ - Zehra Ulusoy İlkokulu

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 100. Yılında okulumuzda coşkuyla kutlandı. YAŞASIN CUMHURİYET

Ekm

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri ve Öğretmenlerimizden Recep KOCABAŞ ve İlyas ÇAKIR Tohumdan Fidana Fidandan Ormana etkinliğine katıldılar.

Okulumuzda veli görüşme günleri

1. sınıflar pazartasi 15.15-16.00

2. sınıflar salı 15.15-16.00

3. sınıflar çarşamba 15.15-16.00

4.sınıflar 15.15-16.00

Eyl

1. Sınıflar Kura çekimi okulumuz çok amaçlı salonunda velilerimizin huzurunda gerçekleştirildi.

Ağu

Okulumuza Okul Müdürü olarak görevlendirilen Vejdi ÇETİNER 31.07.2023 tarihi itibariyle okulumuzdaki görevine başladı. Okul Müdürümüze hayırlı olmasını temenni edip, okulumuzdaki görevinde başarılar dileriz.

May

Öğrencilerimiz, bilişsel becerileri yaparak yaşayarak deneyimleme fırsatı veren, sadece tüketen bireyler olmak yerine, üretim sürecinide destekleyen nitelikler kazandıran tasarım beceri atölyemizde tasarımlarını geliştiriyorlar. Aynı zamanda duyuşsal ve psiko-motor becerilerine de katkı sağlıyorlar.

May

Okulumuz 4/C sınıfı öğrencisi Melis ÇETİNKAYALI katıldığı Okul Sporları Artistik Cimnastik kategorisinde il birincisi oldu. Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Emekleri için antrenörüne ve fedekarlıkları için ailesine teşşekkür ediyoruz. Nice zaferlerin olsun MELİS.

May

Çocuklarımızın zarar görmemesi için internetin bilinçli kullanılması çok önemlidir. Unutmayalımki çocuklarımız internet ortamında da hata yapabilir. Bilinçli kullanıcı olarak internetin bizim ve çocuklarımız için güvenli hale gelmesine katkıda bulunalım.

Nis

Okulumuzu 2022-2023 Eğitim-öğretim yılında okul sporları satranç müsabakalarında temsil eden öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda devam eden Kitap Dostu Projesi kapsamında Nisan ayında kendi şubelerinde en çok kitap okuyan öğrencilerimiz ödül ve belgelerini aldılar.

EVİNİZDE ENERJİ TASARRUFU İÇİN BASİT ÖNERİLER

Enerji kaynaklarının giderek tükendiği dünyamızda çevre konusunda üzerimize düşen sorumlulukları ne yazık ki yeterince yerine getiremiyoruz. Yaşanabilir bir çevreye sahip olabilmek için mevcut kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmayı öğrenmeliyiz.

Siz de aşağıdaki uygulaması basit önerileri dikkate alarak evinizde enerji tasarrufu sağlayabilir ve masraflarınızı azaltırken çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsiniz.

• Kullanmadığınız lambaları mutlaka kapatın.
  • Enerji verimliliği sağlayan elektronik aletler ve aydınlatma sistemleri kullanın.
  • İhtiyacınız dışındaki elektrikli cihazların fişlerini prizden çıkarın.
  • Bina yalıtımınızda enerji verimliliğine yönelik teknolojileri tercih edin. Pencerelerinizde iki ya da üç katlı cam kullanın.
  • Odalarınızı gün ışığından en iyi faydalanabileceğiniz şekilde kullanın.
  • Radyatörleri mobilyaların arkasına saklamayın.
  • Kış aylarında binalarınızın kapılarını açık bırakmayın ve kullanmadığınız odaları düşük ısıda tutun.
  • Sıcak su deponuzu ve borularınızı yalıtım malzemesiyle kaplatın.
  • Güneş enerjisi kullanan sıcak su sistemini tercih edin.
  • Mutfakta kullandığınız buzdolabı, bulaşık makinesi gibi gereçlerin daha verimli çalışabilmeleri için temiz tutmaya özen gösterin.

Haz

Okulumuz anasınıfı öğretmenlerinden Mütehher KIRMIZIGÜL ve öğrencileri okulumuz bahçesine gül diktiler. Öğrenciler gül dikerek çevrelerini güzelleştirmenin mutluğunu yaşamanın yanı sıra diktikleri güllerin su ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını söylerek sorumluluk üstlendiler.

Haz

Ana Sınıfı Öğretmenimiz Mütehher Kırmızıgül Kodla Oyna Projesi'nde proje ortağı okullar ile  ortak proje final ürünü oluşturdu .Bu çalışmada öğrencilerin tasarladıkları robotlar arasından oy kullanarak seçim yaptılar. Seçilen robot ile  Kültürel miraslarımızın yer aldıği Türkiye Haritası kodlama matının üstünde kodlama hikaye oluşturdular.

May

Benim Şehrim Benim Hikayem Projesi Bitiyor. Projeye ait sanal sergiyi ve proje ebook'unu aşagıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz. Proje Yürütücüsü Okul Müdürümüz Yavuz UYAR'a ve projede ona eşlik eden öğrencilerine güzel çalışmaları ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Keyifli seyirler dileriz.